În plus, unii dintre acești acizi grași, precum și vitamina E și alți compuși organici, acționează ca antioxidanți în uleiul de floarea-soarelui, ceea ce înseamnă că pot afecta pozitiv o gamă largă de condiții de care oamenii suferă în mod regulat. Are, de asemenea, mai multe grăsimi polinesaturate decât orice alt ulei vegetal frecvent utilizat. Acest ulei este, de asemenea, bogat în proteine, cupru, fier, zinc, calciu și acizi grași omega-6.
Reduce nivelul colesterolului
Echilibrul dintre acizii grași din uleiul de floarea-soarelui, inclusiv o cantitate substanțială de acid linoleic (un acid gras omega-6), este foarte bună. Deși acizii grași omega-6 sunt în mod obișnuit considerați colesterol “rău”, aceștia sunt încă esențiale pentru organism. Găsirea unui echilibru sănătos între HDL sau colesterolul bun (omega-3s) și LDL sau colesterolul rău este foarte important. În plus, uleiul de floarea soarelui nu conține grăsimi saturate, ceea ce înseamnă că poate reduce efectiv conținutul total de colesterol din organism.
Uleiul de floarea soarelui, este o alegere bună pentru cei care doresc sa țină cont de sănătatea inimii și să prevină ateroscleroza. Ateroscleroza poate înfunda arterele, crește tensiunea arterială și crește șansele de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Prezența, în uleiul de floarea-soarelui colinei, a acidului fenolic, a grăsimilor monosaturate și a grăsimilor polinesaturate stimulează energia și, de asemenea, reduce riscul bolilor cardiovasculare.
Îmbunătățește sistemul imunitar
Uleiul de floarea-soarelui este bogat în vitamina E, care acționează ca un antioxidant în organism. A fost direct legată de prevenirea bolilor de inimă și de stimularea sistemului imunitar.
Crește nivelul de energie
Conținutul de acizi grași din uleiul de floarea-soarelui ajută la creșterea nivelului de energie. Grăsimile saturate vă pot face să vă simțiți obosiți, în timp ce grăsimile nesaturate, pe care uleiul de floarea-soarelui le are în compoziție, vă pot face să vă simțiți energizați.