Protejeaza organismul

Îmbunătățește sănătatea inimii
Uleiul de floarea soarelui, este o alegere bună pentru cei care doresc sa țină cont de sănătatea inimii și să prevină ateroscleroza. Ateroscleroza poate înfunda arterele, crește tensiunea arterială și crește șansele de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Prezența, în uleiul de floarea-soarelui colinei, a acidului fenolic, a grăsimilor monosaturate și a grăsimilor polinesaturate stimulează energia și, de asemenea, reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Previne cancerul
După cum s-a menționat mai sus, uleiul de floarea-soarelui este bogat în antioxidanți și substanțe care acționează ca antioxidanți. Vitamina E, care are un grup de compuși cunoscuți sub numele de tocoferoli, este un antioxidant puternic care poate elimina radicalii liberi înainte de a putea modifica celulele sănătoase în celulele canceroase. În mod specific, uleiul de floarea-soarelui a fost legat de prevenirea cancerului de colon și există o serie de studii de cercetare în curs de desfășurare pentru a verifica efectele sale și asupra altor tipuri de cancer.

Protejează organismul
De asemenea, are un efect însemnat asupra sistemului imunitar și mărește capacitatea organismului de a rezista atacurilor la infecții. Uleiul de floarea soarelui protejează pielea prin întărirea barierelor din membrană, ceea ce face mai dificilă pătrunderea bacteriilor și virușilor în organism.

Ajută la menținerea sănătății sistemului nervos
Conținutul de vitamina B din uleiul de floarea-soarelui contribuie la menținerea unui sistem nervos sănătos și la o digestie adecvată.




Ca și semințele de floarea soarelui, uleiul de floarea-soarelui este bogat în vitamina E. Astfel, fiind un antioxidant, acesta contrabalansează radicalii liberi care cauzează cancer. Vitamina E previne de asemenea astmul, artrita reumatoidă și cancerul de colon. În timp ce conținutul de magneziu previne crampele musculare, triptofanul ajută la relaxarea creierului și la tratarea insomniei.

Având în vedere stilul de viață de astăzi, agitat și cu un nivel mare de stres, nu prea avem timp să verificăm și să consumăm alimente nutritive, dar prin utilizarea uleiului de floarea soarelui în bucătăriile noastre putem îmbunătăți cel puțin calitatea gătitului. O dieta grasă, de tip fast food și lipsa mișcării, duce la obezitate. Tendința generațiilor actuale se îndreaptă către alimente și mese cu ingrediente nesănătoase, care pot avea un impact semnificativ asupra sănătății dumneavoastră. Multe dintre aceste alimente nu oferă nici o proteină, vitamine sau substanțe nutritive esențiale. Prin încorporarea uleiului de floarea soarelui în dieta dvs., puteți duce o viață sănătoasă, obținând numeroase beneficii.

Translate »